Ferskvandsperle
Egenskaber
Perle er en fantastisk skat fra havet og floderne og er den eneste ædelsten skabt af et levende dyr. Perle er fødselssten for juni og kan findes i adskillige former, størrelser og farver. Perlen er en gammel skat, der er blevet båret og i høj grad værdsat af mennesket igennem historien. I forbindelse med smykker, finder jeg særligt den hvide og den grå ferskvandsperle enormt smukke og anvendelige, da de kan se elegant kan stå alene, men også løftes i kombination med farverige ædelsten. Perler trives bedst når de bæres ofte, da hudens naturlige olier hjælper til at vedligeholde perlens smukke glans. Læs videre, hvis du vil vide mere om den pragtfulde perle!

♡ Shiri

 

Fødselssten
Perle er fødselssten tildelt juni måned. Da juni har to forskellige fødselssten, deler perlen plads med den underfulde månesten. Et fint smykke sat med en af de smukke varieteter af perle, vil være en fremragende gave til en, du har kær, som er født i juni måned.

Bryllupsdag
Smykker sat med perle gives typisk på den 3. og 30. bryllupsdag. Et perlesmykke vil være en elegant og tidløs gave til en særlig lejlighed, så som fejringen af en bryllupsdag eller fødselsdag.

Spiritualitet
Perlens spirituelle egenskaber inkluderer: Ærlighed, integritet, visdom, tro og renhed. Den fine perle er en ædelsten der symboliserer oprigtighed og sandhed. Da perlen siges at hjælpe med at vedligeholde et fokuseret sind, vil den være en god partner under pressede situationer.

 

Historie
Det tidligste, man kan spore dokumentation om perler dateres 2206 f. kr. nedskrevet af en Kinesisk historiker. Igennem tiden er perlen blevet højt værdsat som et symbol på luksus og rigdom i store dele af verden. Den Egyptiske dronning Kleopatra skulle angiveligt have opløst en stor perle ned i et glas vin, udelukkende for at demonstrere hendes rigdom. Ikoniske kvinder, der har været særligt fascineret af den skønne perle inkluderer: Marie Antoinette, Elizabeth Taylor, Jackie Kennedy og Coco Chanel, der alle har båret utroligt kostbare perlesmykker.


Legende
I det gamle Kina blev det fortalt, at perler blev dannet inde i dragernes hoveder. Perlen blev angiveligt et symbol på mod, på grund af det faktum, at en drage skulle slås ihjel for få fingrene i perler. Da perler blev fundet i havet, blev det fortalt at drager måtte have kæmpet i luften hen over havet og tabt dem ned i vandet. En anden Kinesisk legende antyder, at perler kunne bæres som beskyttelse mod dragernes brændende ånde og ild.

 

Gemmologi
Ferskvandsperler skabes naturligt, når et fremmedlegeme så som et sandkorn eller et lille dyr sniger sig ind i muslingen og den begynder at dække den med perlemor, for at beskytte sig selv. Dog er størstedelen af alle ferskvandsperler i dag kulturperler, hvilket betyder at fremmedlegemer, oftest er stykker a væv, bliver sat ind i muslingen for at den begynder at danne perler. En musling kan danne flere perler af gangen, der typisk kan høstes 12-18 måneder senere. De mest almindelige ferskvandsperle former er rund, næsten rund, oval og barok, imens farverne oftest er i nuancer af hvid, creme, lyserød, grå og lavendel. Perle er kategoriseret på 2.5-3 på Mohs hårdhedsskala.

 


namaste