Peru Amazonit
Egenskaber
Navnet Peru amazonit beskriver en betagende turkis nuance, dybere end den almindelige amazonit, og er ikke relateret til ædelstenens egentlige oprindelsessted - men derimod til Amazon flodens pragtfulde farve. Dens overflade er karakteriseret af et hvidligt skær, der reflekteres fra de mælkede indeslutninger i ædelstenens indre. Læs videre, hvis du vil vide mere om den skønne Peru amazonit!

♡ Shiri

Spiritualitet
De spirituelle kvaliteter for amazonit inkluderer: Sandhed, mod, klarhed og kommunikation. Den fine amazonit er ofte blevet beskrevet som håbets ædelsten, da den siges at indeholde en beroligende kvalitet, der letter bekymringer. Nogle mener, at denne ædelsten vil fylde sin bærer med både mod og tro. Da amazonit er forbundet med sandhed og oprigtighed, er det en ideel ædelsten til at fremme klar kommunikation.

Historie
I det gamle Egypten, anvendte man amazonit til fine dekorationer og smykker. Amazonit var endda i blandt de ædelsten, der blev fundet i Farao Tutankhamons grav, sat som dekoration i hans smukke begravelsesmaske af guld.

Gemmologi

Amazonit er en del af feldspat mineral gruppen og består af kalium, aluminium, silikone og oxygen. Denne uigennemsigtige ædelsten har en smuk lys blå-grøn farve med indeslutninger af mælket hvidt løbende igennem sig. Amazonit er kategoriseret på 6-6.5 ifølge Mohs hårdhedsskala og udvindes i Brasilien, Madagaskar, Rusland, Namibia og USA.
namaste