Citron kvarts
Egenskaber
Citron kvarts er en bemærkelsesværdigt smuk, gul ædelsten, og jeg finder det en sand fryd, at lade lyset lege i dens facetter. Citron kvarts er kendt for sin fine grønne undertone, der adskiller den fra citrinen, der har en orange undertone. Citron kvarts er også blevet tildelt navnet ”Ouro Verde”, hvilket betyder ”grønt guld” på portugisisk. Læs videre, hvis du vil vide mere om den funklende citron kvarts! ♡ ShiriSpiritualitet
De spirituelle kvaliteter for citron kvarts inkluderer: Styrke, mod, rigdom og klarsyn. Citron kvarts bliver regnet for at være en særligt styrkende ædelsten, der skaber klarhed i sindet og hjælper dig med at tage beslutninger. Nogle mener også, at denne smukke ædelsten er en særlig god følgesvend, når der er svære udfordringer i sigte. Citron kvarts siges at fremme glæde, lykke og rigdom. 

Gemmologi
Citron kvarts består af silikat og oxygen, og opnår sin gylden grønne farve når grundstoffet, jern er tilstede under dannelsen af ædelstenen. Ligesom de øvrige medlemmer af kvarts familien, bliver citron kvarts kategoriseret på 7 ifølge Mohs hårdhedsskala. Citron kvarts kan hovedsageligt findes i Brasilien.


namaste