Granat
Egenskaber
 

Granat er fødselssten for januar og har sit navn fra det Latinske ord for frø, ”granatus”, hvilket refererer til granatæblets frø. Denne ædelsten viser sig i talrige skønne farver, men er dog nok bedst kendt for sin dybe røde farve. Den varietet der hedder rhodolit granat har en smuk rød-lilla nuance og er opkaldt efter den blomstrende rhododendron. Granaten er en særligt iøjnefaldende ædelsten og bliver ofte forbundet med passion og styrke. Læs videre, hvis du vil vide mere om den kraftfulde granat!

♡ Shiri

 

Fødselssten
Granat er fødselsstenen tildelt januar måned. Et smukt smykke sat med en funklende granat vil være en sød og personlig gave til én der er født i denne måned. Husk at fortælle modtageren, at det siges at bringe held når man bærer et smykke sat med sin fødselssten.

 

Bryllupsdag
Smykker sat med granat bliver traditionelt givet i gave på den 2. bryllupsdag. Da den røde granat ofte bliver sammenkædet med følelser af kærlighed og lidenskab vil et funklende smykke sat med granat være en særligt passende gave til den du elsker.

 

Spiritualitet
Granatens spirituelle kvaliteter inkluderer: kærlighed, passion, hengivenhed, sensualitet og selvtillid. Denne smukke ædelsten siges at omgive sig med varme egenskaber så som romantik og hengivenhed, men også med følelsen af mod, styrke og tro på sig selv. Granaten regnes også for at være en god ledsager, hvis man ønsker succes i forretningsverdenen.

 

 

Historie
Granat er blevet brugt til udsmykning igennem tusinder af år og kan spores tilbage til de gamle Egyptere. Granaten blev også hyppigt båret af kongelige i Middelalderen, da man troede at den havde mystiske kræfter. Ligesom mange andre røde ædelsten, er granaten ofte blevet refereret til som ”karfunkel”, hvilket betyder ”lille gnist”. I Europa blev smykker, inspireret af granatæbler og sat med røde granater, særligt populære under Viktoriatiden.


Legende
I nogle oldgamle kulturer blev den røde granat forbundet med blod. Man satte derfor granater i sit våben, da man troede dette ville gøre større skade på fjenden. Granaten er blevet regnet for at have helende kræfter, der kunne kurere adskillige sygdomme. I Middelalderen blev det fortalt, at dragens øjne bestod af granater.

Gemmologi
Granat er en gruppe af mineraler med den samme krystalstruktur, men med forskellige kemiske sammensætninger, hvilket resulterer i flere forskellige arter og farver. Et eksempel på dette er rhodolit granaten, der indeholder den kemiske sammensætninger af to forskellige varianter af granat og har en smuk dyb rød-lilla farve. Granat er kategoriseret på 6.5-7.5 på Mohs hårdhedsskala. Forskellige arter af granat udvindes i Indien, Sri Lanka, Brasilien, Rusland, USA, Sydafrika og Tanzania.

 
namaste