Peridot
Egenskaber
Peridotens navn er Fransk, men stammer fra det Arabiske ”faridat”, hvilket betyder ædelsten. Peridot er altid blevet forbundet med solen. Dette gør den til den perfekte fødselssten for august måned, da du til fulde kan nyde måden hvorpå sensommerens solstråler leger i dens smukke gylden grønne farve. Læs videre, hvis du vil vide mere om den dejlige peridot!

♡ Shiri

 

Fødselssten
Peridot er fødselsstenen tildelt August måned, og repræsenterer stjernetegnet Løven. Et fint smykke sat med modtagerens fødselssten vil være en personlig og betydningsfuld gave. Det siges at bringe held at bære fødselsstenen, der tilhører din fødselsmåned.

Bryllupsdag
Peridot gives traditionsvis i gave på den 16. bryllupsdag. Da den gylden grønne peridot er en særligt elegant og betagende ædelsten, vil et peridot smykke være en smuk gave til den du elsker.

Spiritualitet
Peridotens spirituelle kvaliteter inkluderer: helbredelse, nye begyndelser, renhed, intuition og velbehag. Peridot er en god ”detox” ædelsten, i den forstand, at den siges at indeholde beroligende og afslappende energier, der lader dig give slip på negative følelser som jalousi og foragt. Peridot er også en passende ædelsten for helbredelse, udvikling og forandring.

Historie
Udvinding af peridot kan spores helt tilbage til år 1500 f.Kr. For de gamle Egyptere, var peridoten kendt som ”solens ædelsten” og blev ofte brugt som perler. Angiveligt, skulle den Egyptiske Dronning Kleopatra også have holdt denne ædelsten særligt kær. Store mængder af peridot blev bragt til Europa under Korstogene og kan derfor findes i talrige religiøse objekter, imens smykker sat med peridot, blev særligt populære sent i 1800-tallet.


Legende
Den gylden grønne peridot er altid blevet sammenkædet med solen. I nogle kulturer troede man, at den havde evnen til at holde onde ånder væk og kunne beskytte imod forbandelser. Det blev også fortalt, at den ville skærme sin bærer mod nattens skræk og rædsler.

 

Gemmologi
Peridot er medlem af olivin mineral familien. Ren olivin er helt farveløs, men når jern er tilstede under dannelsen af mineralet, opnår peridoten dens gylden grønne farve. Intensiteten af denne farve afgøres af mængden af jern, da peridoten bliver mørkere, jo mere jern den indeholder. Peridotens farve kan derfor spænde fra lys gul-grøn til helt mørkegrøn, der læner mod brun. Peridot er kategoriseret på 6.5-7 på Mohs hårdhedsskala. Peridoten bliver hovedsageligt udvundet på den Egyptiske ø Zabargad, Myanmar, USA, Norge, Brasilien, Australien og Pakistan.
translation missing: en.general.meta.gemstone_collection_html
namaste