Koral
Egenskaber
 

Koral er en af havets dyrebare skatte og består af skelettet af små koral polypper. Dens naturlige overflade er mat, men kan poleres til de smukkeste ædelsten med en glasagtig glans. Korallen findes i adskillige røde farver – dog er ”momo”, der betegner en vidunderlig nuance imellem tomat og fersken, min personlige yndling. Læs videre, hvis du vil vide mere om den udsøgte koral!

♡ Shiri

 

Spiritualitet
Korallens spirituelle kvaliteter inkluderer: Fællesskab, beskyttelse, kærlighed og balance. Den fine røde koral bliver ofte forbundet med kærlighed, men er ligeligt en ædelsten der inspirerer kreativitet og fantasi. Koral siges at støtte op om fællesskaber, hvilket gør den til en glimrende ædelsten, hvis man ønsker at danne bånd og styrke sine venskaber. Nogle mener også, at korallen har en beskyttende egenskab, der har særlig god effekt på kvinder og børn.

Historie
Den røde koral er blevet anvendt som udsmykning igennem tusinder af år. Fine smykker sat med koral, var specielt populære i Viktoria tiden. Her fik små børn fra rige familier også bideringe skåret af smuk koral i gave.


Legende
Korallen er blevet tillagt flere forskellige mystiske egenskaber igennem tiden. I det gamle Egypten mente man, at korallen indeholdt guddommeligt blod og man lagde derfor koral i grave, da man troede, at det ville beskytte de døde imod onde ånder. Romerne mente også at korallen besad en beskyttende kvalitet, og udsmykkede derfor deres børn med smukke koral perler, som de mente ville beskytte dem og sikre deres gode helbred.

Gemmologi
Koral stilke består af calcium og hornmateriale, der dannes af kolonier af bittesmå dyr, kaldet koral polypper. Hver polyp sidder i hver deres hul i korallen og er forbundet af deres fælles hud, der omslutter korallen. Den koral, der bruges som ædelsten, er skelettet der er efterladt af koral polyp kolonien. Den findes typisk i fine farver af sort, blå, rød, gul og hvid. Koral findes i de varme have og særligt Italien har en stor koral industri. Eftertragtede koraller findes også i havene omkring Japan, Australien, Afrika, Malaysia og Hawaii. Koral kategoriseres på 3-4 ifølge Mohs hårdhedsskala.
namaste