Prasiolite
Egenskaber
 

Prasiolit er den salvie grønne varietet af kvarts familien. Dens fine navn stammer fra græsk, og betyder ”urtegrøn ædelsten”. Da grøn er farven for nye begyndelser, synes jeg at smykker sat med prasiolit, vil være en særlig smuk gave til én, der starter et nyt kapitel i sit liv. Læs videre, hvis du vil vide mere om den kostbare prasiolit! ♡ Shiri

 

Spiritualitet
Prasiolittens spirituelle kvaliteter inkluderer: Intuition, kreativitet, vækst og kærlighed. Prasiolit er en ædelsten, der repræsenterer nye muligheder og motivation. At bære en prasiolit, siges at fremme kreative evner og styrke intuitionen, hvilket gør denne ædelsten til en fantastisk ledsager, når der skal startes nye projekter. Prasiolit er også en ædelsten, der ofte bliver forbundet med rigdom.

Gemmologi
Prasiolit er det grønne medlem af kvarts familien. Kvarts består af silicium og oxygen, og prasiolitten opnår dens farve fra urenheder af jern og herefter udsættes den for meget høj varme. Prasiolit kategoriseres på 7 ifølge Mohs hårdhedsskala, sammen med de andre varieteter af kvarts. Denne ædelsten findes i Brasilien, Canada, USA, Polen, Tanzania og Zambia.
namaste