Rosa Kvarts
Egenskaber
 

Rosa kvarts er den rosa farvede varietet af kvarts familien. Rosa kvarts findes i forskellige fine nuancer af sart lyserød. Omgivet af fortællinger om kærlighed og romantik, er rosa kvartsen en betydningsfuld ædelsten, der er foretrukket af mange. Rosa kvarts er også en særligt alsidig ædelsten, der tager sig elegant ud i alle størrelser og slibninger. Læs videre, hvis du vil vide mere om den delikate rosa kvarts!

♡ Shiri

 

Bryllupsdag
Den skønne rosa kvarts bliver traditionelt givet i gave på den 5. bryllupsdag. Da denne ædelsten ofte forbindes med kærlige og romantiske følelser, vil et fint smykke sat med denne rosa-farvede ædelsten være en ideel gave til din udkårne.

 

Spiritualitet
Rosa kvarts spirituelle kvaliteter inkluderer: Ubetinget kærlighed, romantik, selv-kærlighed og velbehag. Rosa kvartsen er kendt som kærligheds ædelstenen og regnes for at styrke kærlighedsrelationer – både til andre, men også til dig selv. Da rosa kvarts også siges at repræsentere rolighed og venlighed, er det en god ædelsten, hvis man ønsker et mildt sind. Nogen mener også, at rosa kvarts har evnen til at rense for elektrisk stråling og forurenede miljøer.

Historie
I Irak har man fundet perler lavet af rosa kvarts, i området der tidligere var kendt som Mesapotamien, hvilket daterer brugen af denne fine ædelsten, helt tilbage til 7000 f. Kr. Rosa kvarts blev antageligvis også brugt som en skønheds ædelsten af kvinder i det gamle Egypten, da de regnede den lyserøde ædelsten for at kunne forebygge tegn på alderdom.


Legende
En gammel græsk legende fortæller at Adonis, Gudinden Afrodites elsker, blev angrebet af Krigens Gud, Ares. Da Afrodite fór til hans hjælp, skar hun sig på en busk. Hendes dryppende blod blandede sig med Adonis' og flød ned på en farveløs kvarts, hvilket gav den en smuk rosa farve. Guden Zeus forbarmede sig og besluttede at bringe Adonis tilbage til Afrodite i 6 måneder hvert år. Herefter blev rosa kvarts et symbol på genopvakt kærlighed.

Gemmologi
Rosa kvarts er den lyserøde varietet af kvarts familien, og dens farve kan variere i et spektrum af rosa farver, helt fra den lyseste lyserød til dybere pink nuancer. Ligesom de andre medlemmer af kvarts familien, kategoriseres rosa kvarts på 7 ifølge Mohs hårdhedsskala. Rosa kvarts udvindes i Brasilien, Mozambique, Madagaskar, Sri Lanka og Myanmar.
namaste