Chrysopras
Egenskaber
Den fortryllende chrysopras er den klare grønne varietet af kalcedon. Denne ædelstens fine navn er sammentrukket af de græske ord for ”gylden” og ”grøn”. Chrysoprasens skønne farve kan fremstå iøjnefaldende og opak eller fin og mælket. Jeg synes, at den cabochonslebne opakke chrysopras er særligt smuk, da den ligner et syrligt bolche. Læs videre, hvis du vil vide mere om den fantastiske chrysopras! ♡ Shiri

Spiritualitet
De sprituelle kvaliteter for chrysopras inkluderer: Energi, ungdom, selvstændighed og glæde. Chrysprasen siges at kunne hele knuste hjerter. Denne vidunderlige ædelsten har ry for at vende negative følelser til positive. Nogle mener også at chrysopras indeholder en fantastisk ungdommelig kvalitet, der styrker selvstændigheden.

Legende
De gamle Grækere troede at chrysopras ville berige dem med et lykkeligt ægteskab. Nogle mente også, at chrysopras var en amulet for godt helbred.

Gemmologi
Chrysopras er den grønne varietet af kalcedon. Dens grønne farve opstår når nikkel er til stede under dannelsen af ædelstenen og den kan vise flere forskellige nuancer af æblegrøn. Chrysoprasen er kategoriseret på 6-7 på Mohs hårdhedsskala og udvindes i Australien, USA, Brasilien og Østrig.


Translation missing: en.general.meta.gemstone_collection_html
namaste