Diamant
Egenskaber
 

Diamant er fødselssten for april og har dens navn fra det græske ord “adamas”, der betyder den uovervindelige. Den har en særlig plads i mit hjerte, da diamanten var mit første møde med de ædle stenes verden. Intet materiale skabt af naturen er så hårdt som diamanten, hvilket betyder at den har en fantastisk evne til at reflektere lys. Diamanten er den mest kostbare og prestigefulde ædelsten af dem alle. Da den længe har været højt værdsat af mennesket, er den omgivet af talrige legender og historier. Læs videre, hvis du vil vide mere om den dyrebare diamant!

♡ Shiri

 

Fødselssten
Diamant er aprils fødselssten. At bære ædelstenen, tilknyttet til din fødselsmåned, siges at bringe lykke og godt helbred. Et smykke sat med den funklende diamant, vil med sikkerhed være en betydningsfuld gave til en særlig lejlighed, som en fødselsdag eller fejringen af en bryllupsdag.

Bryllupsdag
Diamanten gives typisk i gave på den 10., 60. og 75. bryllupsdag. Da denne ædelsten ofte bliver forbundet med uendelig kærlighed og skønhed, vil et smykke sat med diamant være en fantastisk gave til den, du har kær.

Spiritualitet
Diamantens spirituelle kvaliteter inkluderer; Kærlighed, harmoni, styrke og velstand. Diamanten er en oplagt ædelsten for kærlighed, da den menes at styrke forbindelse og tillid i forhold. Denne fantastiske ædelsten siges også at kunne skabe klarsyn og stimulere kreative evner, samtidig med at repræsentere styrke og uovervindelighed.

 

Historie
Den tidligste nedskrivning om diamanter er dateret for næsten 3000 år siden i Indien, der var hovedleverandør af diamanter i århundreder. I Indien blev diamanten ikke slebet, da man troede at det ville ødelægge dens magiske evner. Diamantslibning startede først i Europa omkring år 1300, og som ædelstenens popularitet var opadgående, begyndte man at eksperimentere med forskellige slibninger, for at optimere diamantens refleksion af lys. I 1919 blev brilliantslibningen opfundet i Europa. Denne slibning består af 58 facetter med præcise vinkler, så ædelstenen opnår maksimal brilliance og er standardslibningen for diamanter i dag. Traditionen for diamant forlovelsesringe startede da Hertug Maximilian af Østrig, gav en diamantring til Marie af Bourgogne i 1477. Det var dog ikke indtil efter 2. Verdenskrig at salget af diamant forlovelsesringe steg drastisk, grundet en meget succesfuld reklamekampagne fra det britiske diamantfirma, De Beers, med sloganet ”A diamond is forever”.


Legende
I det gamle Rom og Grækenland, troede man at diamanter var gudernes tårer eller splinter af faldne stjerner. Det blev også fortalt, at spidserne på Amors pile var besat med diamanter og havde magiske kræfter. Den græske filosof, Platon, beskrev diamanter som levende væsner, der indeholdt himmelske ånder. I andre kulturer blev diamanten brugt som en sandhedssten. Hvis man placerede den kostbare ædelsten foran en person, mente man, at den ville vise personens skyld eller uskyld, ved enten at funkle eller formørke.

Gemmologi
Diamanter består af karbon og dannes mere end 150 kilometer under Jordens overflade, som et resultat af enormt høje temperaturer og tryk. Herefter bliver diamanterne ført tættere på jordskorpen gennem kraterrør. I dag bliver diamanter hovedsageligt udvundet i Sydafrika, Botswana, Angola, Rusland og Canada. Diamantens hårdhed er kategoriseret på 10 i følge Mohs hårdhedsskala, og er det hårdeste naturlige materiale man kender til. Diamanten er kendt som en klar ædelsten, men kan faktisk findes i mange forskellige farver. Hvis nogle atomer af karbon bliver erstattet af nitrogen under dannelsen af krystallen, resulterer det i brune og gule toner, imens sorte diamanter oftest opnår sin farve fra indeslutninger af sulfid eller grafit i ædelstenen. Diamanten kan også tilegne sig stærkere farver som dyb gul, grøn, pink, blå og rød. Diamanter med disse farver kaldes ”fancy coloured”, og er enormt sjældne og værdifulde. Man vurderer en diamants kvalitet ud fra de 4 C'er: colour – farve, clarity – klarhed, carat – vægt og cut – slibning.


namaste