Røg Kvarts
Egenskaber
 

Røg kvarts er en fin og karakteristisk ædelsten. Dens dunkle farve varierer i nuancer af brun og grå-brun. En facetslebet røg kvarts viser sin smukke dybde og lader den mørke ædelsten funkle, imens en cabochonslibning elegant vil mildne ædelstenens udtryk og vise dens røgslør på tværs af ædelstenens overflade. Læs videre, hvis du vil vide mere om den mystiske røg kvarts!

♡ Shiri

 

Fødselssten
Akvamarin er fødselsstenen for marts måned. At bære din fødselssten, skulle efter sigende bringe lykke og godt helbred. Et fint smykke sat med akvamarinen, vil være en dejlig og personlig gave til fejringen af en fødselsdag eller af bestemte bryllupsdage.

Bryllupsdag
Akvamarinen gives typisk på sekstende og nittende bryllupsdag. Fejr og udsmyk din elskede, ved at forære hende et smykke sat med den smukke akvamarin.

Spiritualitet
De spirituelle kvaliteter for røg kvarts inkluderer: Ro, lettelse, renselse og stabilitet. Røg kvarts bliver anset for at være en ædelsten, der letter og renser sindet, hvilket vil skabe stabilitet og hjælpe dig med at give slip på frygt. Det siges også, at denne ædelsten vil lyse op i mørket og sende positiv energi ud i sine omgivelser.

Historie
I løbet af det 12. århundrede i Kina, blev røg kvarts brugt til at lave linser til solbriller, der blev båret a dommere, for at skjule deres ansigtsudtryk. I Kina lavede man også smukke flasker til opbevaring af snus, udskåret i røg kvarts. Røg kvarts er Skotlands nationale ædelsten, og som en del af de skotske kronjuveler, findes et scepter sat med en stor kugle af røg kvarts.


Legende
En gammel indisk legende, fortæller historien om et bæger, der var lavet af røg kvarts. Bægeret skulle have evnen til at kurere en hver sygdom, hvis man blot drak af det.

Gemmologi
Røg kvarts er den grå-brune varietet af kvarts familien. Klar kvarts består af silikat og oxygen, men røg kvarts opnår sin fine farve når kvartsen har urenheder af jern, der bliver aktiveret af naturlig stråling. Ligesom resten af kvarts familien, kategoriseres denne ædelsten på 7 ifølge Mohs hårdhedsskala. Røg kvarts bliver udvundet i Brasilien, Madagaskar, Mozambique, Australien, USA, Skotland og Schweiz.
namaste